Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

РУСЕ СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА СТАРТИРАЩИТЕ КОМПАНИИ

четвъртък 09 февруари 2017

Днес, 09.02.02017 г., областният управител на област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев взе участие в Европейската седмица на стартиращите компании – StartUp Europe Week 2017 г. в Русе. Събитието е част от координирана инициатива на Европейската комисия, която цели да запълни празнина в информираността на предприемачите за условията, предлагани в различните райони на Европа.

За втора поредна година StartUp Europe Week събира предприемачи в сферата на технологиите в различни градове из цяла Европа, като за нашия град съ-организатор отново е Русенската търговско-индустриална камара.

Отбелязва се в периода 6 – 10 февруари 2017 в над 40 европейски страни с различни събития.

В своето приветствие към организаторите и участниците, областният управител благодари за отправената покана да е част от „тази изключително важна инициатива, подкрепяна от Европейската комисия, която намира своя  отклик и на Русенска територия“. Той подчерта още, че т.нар. „Европа на регионите“ се нуждае от подобни формати, чрез които се дават възможности на новите и инициативни млади предприемачи.

В заключение,  доц. д-р Стефко Бурджиев връчи поздравителен адрес на Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара, в знак на уважение за приноса им към бизнеса в Русе.

По време на срещата се постави фокус върху  колаборативната икономика, наричана още и споделена икономика, бързо набираща популярност в Европа, представени бяха нови и интересни идеи за стартиране на бизнес, както и се споделиха добри практики от български стартирали вече компании в тази сфера.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design