Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

РУСЕ ЩЕ Е ДОМАКИН НА СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ

понеделник 16 април 2018

 

На 19.04.2018 г. (четвъртък) от 09.30 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе семинар на тема „Координационен механизъм за помощ на пострадали от домашно насилие“.

Това е двадесет и петото събитие, организирано от фондация „Асоциация Анимус“, която през 2016 година стартира национална инициатива за популяризиране и подобряване на Координационния механизъм за помощ и подкрепа на пострадалите от домашно насилие. Инициативата се осъществява с подкрепата на еврокомисаря по въпросите на цифровата икономика и общество г-жа Мария Габриел и е в контекста на обсъжданите нужди от законодателни промени в областта на насилието над жени и домашно насилие, както и необходимостта от подобряване на подкрепата на жертвите на домашно насилие.

Основен организатор е фондация „Асоциация Анимус“, която е неправителствена организация и работи в подкрепа на деца и семейства в риск, като в продължение на повече от 20 години развива иновативни социални услуги, кампании за лобиране и застъпничество, а също и широка превенционна дейност.

Съорганизатор на събитието за област Русе е сдружение „Център Динамика“, организация, работеща в подкрепа на жени и деца, пострадали от домашно насилие на територията на региона. Инициативата се осъществява и със съдействието на Областна администрация Русе.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design