Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

С ГРАФИЧНА ИЗЛОЖБА БЕШЕ ДАДЕН СТАРТА НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО КОМУНИКАЦИОННАТА СТРАТЕГИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕС НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ РУСЕ

петък 28 септември 2018

Заместник областният управител на област Русе г-н Свилен Иванов даде старт на дейностите, свързани с популяризирането на европейското културно многообразие. Това се случи днес в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, където г-н Иванов откри изложбата „Писменото наследство на Европейския съюз в малката графика“. Той отбеляза, че основната цел на инициативата е да запознае населението на страната с традициите на страните членки на Европейския съюз. Също така заместник областният изрази надежда, че чрез подобен род мероприятия хората би трябвало да усетят по-добре сплотеността, която Европейския съюз дава на хората от страните, членуващи в него.

Не на последно място, г-н Иванов заяви, че това е първото от поредица събития, които ще обхванат територията на региона и ще промотират европейското културно многообразие.

Обособената експозиция се намира в галерия „Библиотека“ на приемния етаж на Регионалната библиотека и ще остане там до края на месец октомври. Всеки желаещ ще има възможност да я разгледа и след това. В изложбата са се включили 96 автора от почти всички държави-членки на Европейския съюз.

Изложбата се осъществява от Областна администрация Русе, съвместно с Регионална библиотека „Любен Каравелов“, като тя се провежда в рамките на международния конкурс “EX LIBRIS – EX LITTERA”, който се осъществява за 14-та поредна година. Заместник областният управител г-н Свилен Иванов имаше възможността да обяви и голямата награда, която отиде при аржентинеца Маурисио Шварцман. В надпреварата са участвали 373 автора от 72 държави, като 52 от тях са ученици. Най-малкият участник е 10-годишно момиче от Аржентина, а най-възрастният е мъж на 88 години от Словения, който участва за дванадесети път.

Сред официалните гости беше още генералният консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов, председателят на управителния съвет на КРИБ Русе г-жа Милка Трифонова, представители на бизнес организации, както и президента на Ротари клуб Русе г-н Петър Пенчев.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design