Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

С МНОЖЕСТВО РОДОЛЮБИВИ ИНИЦИАТИВИ ШУМЕНЦИ ПОСРЕЩНАХА ПРАЗНИКА НА ГРАДА

събота 12 май 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в тържествената церемония по спускане на националния флаг на Република България от фасадата на Многопрофилната болница за активно лечение в град Шумен.

Инициативата се провежда за трета поредна година и е по случай празника на града, който се чества ежегодно на 11-ти май – църковен празник на Светите братя Кирил и Методий.

Спускането на трибагреника, който е с дължина 30 метра и широк 4.5 метра продължи почти 30 минути и премина под съпровода на химните на Република България, на Шумен и на много народни песни. Изработката на трикольора е финансирана изцяло от г-н Климент Климентов, който е подвойвода на Първа шуменска чета „Панайот Волов”, част от сдружението „Пазители на българщината”.

Програмата продължи с множество патриотични песни и танци, като в нея се включиха възпитаници на ансамбъл „Детелина” с хореограф г-н Иван Иванов и децата от ансамбъл „Веселяче” към ОДК.

Сред официалните лица бяха още кметът на община Шумен г-н Любомир Христов, народни представители, общински съветници, както и председателят на сдружение „Пазители на българщината” и основател на ансамбъл „Българе” г-н Христо Димитров.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design