Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СОФИЯ СЪБРА КОНСЕРВАТОРИ И РЕФОРМИСТИ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА

сряда 27 юни 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в изнесено заседание на групата на Европейските консерватори и реформисти.

Акцент в програмата е поставен върху последиците от миграцията за европейските страни. Основната теза, около която присъстващите се обединиха по този проблем е, че е необходима нова европейска политика спрямо нелегалните мигранти, която да е изцяло съобразена с волята на гражданите. От съществено значение е и отпускането на допълнителни средства за страните, които са външна граница на Европейския съюз, така че да се подпомогне пресичането на нелегалната имиграция. В същото време беше посочено, че на хората, които наистина бягат от война трябва да се оказва пълно съдействие.

Събитието се провежда в София и ще продължи до 29 юни, като сред темите, които ще бъдат обсъждани са още присъединяването на Западните Балкани към ЕС и ролята на България в този процес, опита от родното председателство на Съвета на ЕС, сигурността в региона и по-нататъшното функциониране на Европа след Брекзит. Политическият консерватизъм и нуждата от него през XXI век също ще бъде обект на дискусии, както и възможностите за засилване на двустранното сътрудничество в икономически, културен и социален план.

Сред участниците на настоящия форум са заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов, съпредседателите на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент г-н Саид Камал и проф. Ришард Легутко, родните евродепутати г-н Ангел Джамбазки и г-н Николай Бареков, както и евродепутати и министри от страната и чужбина.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design