Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СРЕЩА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ОТНОСНО ИНФРАСТРУКТУРНОТО РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНА

сряда 28 юни 2017

Областният управител на Област Русе г-н Галин Григоров организира работна среща с председателя на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура г-н Дончо Атанасов и председателя на комисията по Регионално развитие и благоустройство г-н Искрен Веселинов.

По време на срещата, проведена в АПИ, бяха обсъдени приоритетни за региона въпроси, касаещи инфраструктурното му развитие. Сред тях са изграждането на автомагистрала между Русе и Велико Търново, построяването на трети Дунав мост и ремонт на пътни участъци на територията на Русенска област.

Предвижда се следващата година да бъде направена първата копка на дългоочакваното трасе Русе – Велико Търново.

В тази връзка г-н Григоров разпореди проверка на състоянието на пътната настилка в цялата област, както и на пътните знаци и маркировката на най-натоварените участъци.

Предстои среща, на която отговорните институции ще набележат мерки за ограничаване на пътните инциденти през летния сезон.

В следващите дни ще се проведат разговори с партньорите от Румъния и за изграждането на Дунав мост 3, което значително ще облекчи трафика по граничните пунктове със северната ни съседка.

В рамките на тази годината ще започнат ремонтни дейности на пътищата Русе – Червена вода – Кубрат, Ветово – Сеново, както и изграждането на кръгово кръстовище до Jumbo.

 

 

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design