Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Важни съобщения

СТАРТ НА КАМПАНИЯТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ В 70-ТИЯ НАЦИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД „ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА“

четвъртък 24 март 2016

Тази година се навършват 140 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета за Освобождението на България.

По повод юбилейното събитие, Областна администрацияВраца организира по традиция Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй-Околчица, който тази година прави 70 години от първия поход. Походът дава възможност на туристите ежегодно да преминат по 120 - километровия исторически път от Козлодуйския бряг до връх Околчица, станал символ на саможертвата в името на Родината.

Основен организатор и координатор на дейностите по провеждане на Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ КозлодуйОколчица е Областна администрацияВраца. Походът се провежда под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, със съдействието на Министерство на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образованието, Министерство на туризма, Български туристически съюз и СКО „Леденика“ - Враца и се финансира от Министерски съвет на Република България.

В качеството си на основен организатор на похода, Областна администрацияВраца определя условията и изискванията за участие.

Право на участие в похода имат всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубовете и секциите по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута, включващ обекти от Националните движения „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“, могат да преминат също така индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

В срок до 9 май 2016 г. всички желаещи да участват следва да изпратят попълнена заявка за участие на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация“ № 1, Областна администрацияВраца, или сканиран и надлежно заверен вариант на приложенията на електронна поща: obl-vr@oavratsa.egov.bg.

Регламентът за провеждане 70-тия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ КозлодуйОколчица 2016 г. и приложенията към него могат да бъдат изтеглени от следните линкове:

ИЗТЕГЛИ:   Регламент,  Приложение Приложение Приложение 2Приложение 3, Приложение 4

 

Областна администрацияРусе се ангажира в подпомагане процеса по популяризиране на инициативата сред обществеността.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design