Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

„СТАРТ НА КАРИЕРАТА“ ЗА ДВАМА МЛАДЕЖИ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ РУСЕ

понеделник 05 февруари 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият екип посрещнаха двама младежи по програма „Старт на кариерата“. Г-н Григоров ги приветства за избора на първо работно място и ги увери, че е правилен, защото ще имат възможност да работят по реални казуси и в сплотен колектив. Той подчерта, че участието им в настоящата програма е съществен момент, тъй като ще развият своите професионални компетенции и трудови навици, което ще е ключов фактор при установяването им на подходящо работно място. Не на последно място, областният управител отправи към младите юристи пожелания за следване на мечтите си и постигане на набелязаните цели.

Новите колеги Преслава Предова и Борислав Николов, които бяха одобрени след конкурс, ще работят като младши юрисконсулти за период от 9 месеца. И двамата са магистри по право от Русенския университет, като Преслава е завършила средното си образование в СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“, а Борислав е възпитаник на Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“.

Основната цел на Програмата е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, като по този начин се улесни прехода между образование и заетост.

От 2008 г. Областна администрация Русе всяка година назначава младежи по Национална програма „Старт на кариерата“.

Инициативата дава възможност да се осигури работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование, съгласно Националния план за действие по заетостта през 2018 г. и е финансирана със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design