Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

СЪВРЕМЕННО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ИНОВАТИВНИ ПОСТИЖЕНИЯ РАЗГЛЕДА ТРАНСГРАНИЧНАТА ЗЕМЕДЕЛСКА ГРУПА

петък 12 май 2017

Днес, 12.05.2017 г. от 10.00 ч., в конферетна зала №2 на Канев център се проведе заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група, председателствано от Михаела Клаудиа, първи съветник на председателя на Окръжен съвет Гюргево.

Поздравления към българската и румънска делегации отправи проф. Велизара Пенчева, ректор на РУ „Ангел Кънчев“ и домакин на срещата.

Г-жа Клаудиа сподели, че е изключително впечатлена от базата на университета, предоставяща прекрасна възможност на млади хора, включително от Гюргево да продължат висшето си образование.

Изпълнителният директор на Асоциация Еврорегион „Данубиус“, Лили Ганчева  благодари на Русенската Алма матер за изключителното взаимодействие и принос в осъществяването на трансграничното сътрудничество в района Русе – Гюргево, в качеството ѝ на учредител и активен неин член.  

Доц. д-р инж. Таня Грозева, главен секретар на Русенския университет запозна участниците с историята, дейността и възможностите за обучение, като акцентира върху факултета по земеделие, организатор на 19-то Русенско изложение.

Изключителен интерес предизвика презентацията на „Раломекс“ АД, гр. Завет – крупен производител на техника за модерно земеделие. Стана ясно, че фирмата е не само редовен участник, но и основател на Изложението. Главният инженер  Рашид Узунов представи в детайли дейността, номенклатурата и иновациите в производството на предприятието.

Присъстващите бяха изненадани от факта, че без предварителна уговорка в румънската делегация беше включен представител на Flamicom, която е единствено упълномощен дистрибутор на „Раломекс” АД.

В практическата част присъстващите имаха възможност да разгледат изложените обработваща техника за земеделието, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, напоителни системи и други стоки и услуги за селскостопанското производство, както и най-нови модели автомобили.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design