Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

„СВЕТЪТ, ВИДЯН ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ДВЕ ЖЕНИ“ СЪБРА ЦЕНИТЕЛИ НА ИЗКУСТВОТО В РУСЕ

сряда 20 септември 2017

На 19.09. 2017 г. от 17:00 ч. в Зала „Русе“ на Регионалния исторически музей областният управител г-н Галин Григоров oткри изложбата „Светът, видян през очите на две жени“. Той изказа благодарност на г-жа Лили Ганчева и на екипа на историческия музей за организирането на подобно културно събитие, което допринася за обогатяването и развитието на приятелските взаимоотношения между народите на България и Румъния.

Сред официални гости бяха комисар Димитър Павлов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност“, г-жа Ренета Рошкева, заместник директор на Регионалния исторически музей, представители на румънски културни институции и местната власт. Поздравителни адреси бяха получени от името на кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов и проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на РУ „Ангел Къчнев“.

Събитието се организира от изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева и е част от честванията по повод Независимостта на България.

Експозицията включва 54 произведения на изкуството, изработени от Петра Шербанеску и Симона Делиу.

Г-жа Шербанеску има над 26 годишен трудов стаж като уредник по проблемите на изкуството в Окръжния музей „Теохари Антонеску“ Гюргево. В момента работи като учителка по рисуване към Народно училище за изкуства и занаяти Гюргево и Културен център „Йон Виня“.

Г-жа Делиу по професия е лекар, завършила факултета по обща медицина и фармация „Карол Давила“ в Букурещ, а рисуването се е превърнало в нейно хоби. Сред любимите й методи е съчетаването на пластично с декоративно изкуство, използвайки камък и дърво.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design