Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ТРАНСГРАНИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ПАЗАРА НА ТРУДА

четвъртък 15 юни 2017

Зам.-областният управител на Област Русе г-н Свилен Иванов участва в конференция в гр. Гюргево. Тя бе посветена на започващия проект за повишаване на заетостта и трудовата мобилност в двата региона. Водещият бенефициент по проекта е клонът на Румънския червен кръст в Гюргево.

Господин Мариан Мачелару, директор на Гюргевския червен кръст, каза, че предвидените дейности по този проект ще бъдат насочени към квалификацията на незаетите лица от трансграничния регион и постигане равнище, което да им позволи да се интегрират на пазара на труда. От своя страна г-н Свилен Иванов увери румънските партньори, че Областна администрация Русе ще си партнира със северните ни съседи, а също така ще окаже пълна подкрепа в сътрудничеството между двете институции.

В началото на месец юли ще бъде проведена встъпителна пресконференция в гр. Русе, на която ще бъдат представени подробности по проекта. Тя ще бъде организирана от Областна администрация Русе като партньор по проекта. Предвижда се в нея да вземе участие и вторият партньор от българска страна – Българска академия на науките, както и водещият бенефициент – Червен кръст Гюргево.

 

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design