Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В БАТИШНИЦА ЩЕ ОТКРИЯТ ПАМЕТНА ПЛОЧА, ПОСВЕТЕНА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО

четвъртък 05 юли 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров се срещна с председателя на инициативния комитет за отбелязване на 140-та годишнина от Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 г. г-н Добрин Добрев. Поводът беше предстоящото откриване на паметна плоча, посветена на Освобождението на село Батишница и на загиналите руски войни в района селото.

По време на срещата областният управител изрази удовлетвореност, че на територията на региона за пореден път ще се увековечи паметта на отдалите живота си за свободата на България.

Той припомни и думите на генерал Радецки, че за да може човек да посочи отличилите се, то трябва да бъдат изброени всички!

В края на срещата г-н Григоров връчи поздравителен адрес на г-н Добрев, в който се казва:

„…Всеки ден остава в миналото, но не всеки в историята… Пищящите куршуми, липсата на капка вода, свършващите патрони, търкалящите се снаряди, костите на убитите и кръстовете, кръстове без край не бива да бъдат забравени!...“

Предвидено е церемонията по откриване на плочата да се проведе от 10.00 ч. на 7 юли (събота) 2018 г. на площада пред кметството на село Батишница. Тогава ще бъде представена и книгата „За да е България“, чийто автор е Добрин Добрев.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design