Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В БУКУРЕЩ ОТПРАЗНУВАХА 3 МАРТ

петък 02 март 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров беше сред официалните гости на традиционния прием в гр. Букурещ по случай Националния празник на Република България.

По време на приема г-н Григоров сподели с българския посланик в Румъния Н.Пр. Тодор Чуров удовлетворението си от изключително ползотворното трансгранично сътрудничество между Русенска област и окръг Гюргево. В тази връзка той подчерта и постигнатия синхрон в създалата се екстремна зимна обстановка при ГКПП „Дунав мост“. Благодарение на навременната намеса и постоянния контакт между институциите бе създадена организация за облекчаване трафика, касаещ преминаващите тежко превозните средства. Г-н Григоров продължава да поддържа 24 часов контакт с префекта на окръг Гюргево, както и с всички институции от региона с цел не допускане  на проблеми в трафика на територията на област Русе и граничния пункт. Областният управител използва повода, за да акцентира и върху изключителната необходимост от изграждането на втори Дунав мост при Русе.

Специален гост на приема беше министърът на външните работи на Румъния Теодор Мелешкану, който приветства присъстващите и посочи, че България и Румъния трябва заедно да станат част от Шенгенското пространство и то колкото е възможно по-скоро.

Всички гости бяха посрещнати с традиционни български мартеници.

В приема участваха целия дипломатическия корпус в Букурещ, изпълнителният директор на Асоциация Еврорегион „Данубиус“ г-жа Лили Ганчева, бизнес структури, както и представители на българската общност в Румъния.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design