Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ ОТКРИХА ПОРЕДНАТА ИЗЛОЖБА НА РУМЪНСКИ ХУДОЖНИЦИ

понеделник 10 септември 2018

Днес в Зала „Русе“ на Историческия музей беше открита изложбата „Артистични признания на двама румънски художници“ – Петра Шербанеску – Тънасе  и Михай Некита Буркулец. Инициативата е по повод 22 септември – Ден на независимостта на Република България, а нейни организатори са Асоциация „Еврорегион Данубиус“ и Регионалния исторически музей, в рамките на подписаното споразумение за сътрудничество между споменатите институции, като в същото време експозицията е под патронажа на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров.

От негово име беше връчен поздравителен адрес на организаторите, в който се казва:

„…Изключително радостен съм, че жителите на Русенска област имат възможността да се докоснат за пореден път до културата на северната ни съседка и да опознаят отблизо нейните детайли! Вярвам, че именно подобен тип начинания стоят в основата на европейската интеграция и нейното развитие!

Използвам повода, за да засвидетелствам още веднъж уважението си към Вас за последователността и професионализма, с които работите за обогатяването на трансграничното сътрудничество между България и Румъния!...“

Поздравителен адрес беше връчен и от името на кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов.

На откриването присъстваха още представители на културни и образователни институции от региона и от Румъния, както и директорът на Гюргевския музей г-н Йонел Мускалу.

Изложбата ще остане в Русе до 25 септември.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design