Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В „МЕДИКА“ СЪЩО ПОЧЕТОХА ПРАЗНИКА НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

неделя 21 януари 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров уважи  тържественото честване на Деня на родилната помощ в УМБАЛ „Медика Русе“.

В приветствието си към началника на отделението по акушерство с дейност по неонатология д-р Александър Рудницки г-н Григоров изрази надежда ражданията през настоящата година да бъдат повече в сравнение с предходната и по-малко от предстоящите през идната 2019 г.

След като беше спазена традицията с ритуалното измиване на ръцете на шефа на отделението, областният управител подари кърпа, сапун и букет на старшата акушерка, а на д-р Рудницки кърпа и сапун. Също така г-н Григоров връчи и поздравителен адрес на д-р Рудницки, в който се казва:

„…Вярвам, че именно чувството за принадлежност към един отбор, към едно семейство са фундамента за изграденото до момента от всички Вас!..

По време на тържественото отбелязване на днешния празник беше почетена и паметта на д-р Емил Панайотов, дългогодишен акушер-гинеколог и един от основателите на отделението по гинекология.

Сред официалните гости бяха още народните представители от 19-ти МИР г-жа Светлана Ангелова и г-н Пенчо Милков, зам.-кметът по хуманитарна дейност на община Русе г-н Иван Григоров, председателят на Общинския съвет чл.-кор. проф. дтн. инж. Христо Белоев, председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика и дългогодишен акушер-гинеколог д-р Теодора Константинова, ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, управителят на лечебни заведения „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотови и много други.

През изминалата 2017-та година, когато е и основано отделението са родени 107 бебета, като родилките са предимно от областите Русе, Разград, Търговище и Велико Търново. Също така през ноември миналата година търновка е родила първото в България бебе, след направена емболизация на миоматозен възел на матката.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design