Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В РУСЕ СЕ ОТКРИ КОНФЕРЕНЦИЯ „СВОБОДАТА ВЧЕРА, СВОБОДАТА ДНЕС, СВОБОДАТА УТРЕ – НА ВЪРХА НА КОПИЕТО ЛИ Е?“

вторник 25 април 2017

Днес, 25.04.2017 г., в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се даде началото на Международна научна конференция  „Свободата вчера, свободата днес, свободата утре – на върха на копието ли е?“.

Форумът откри Теодора Евтимова, директор на библиотеката, която акцентира върху значимостта на темата за свободата и отбеляза, че той се посвещава на знакови годишнини от националната и световната история: 10 години членство на България в Европейския съюз, 140 години от Руско-турската освободителна война, 180 години от рождението на Васил Левски, 470 години от рождението на Мигел де Сервантес.

Сред официалните гости дошли да уважат събитието беше и заместник областният управител на област Русе Росен Миланов, който приветства участници, като им пожела успешна и плодотворна работа, която да има своя значим обществен отзвук.

Той връчи и поздравителен адрес от името на Областния управител на област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев  на г-жа Теодора Евтимова.

Настоящото мероприятие се провежда в рамките на два дни – 25 и 26 април 2017 г. и  в него ще се включат университетски преподаватели, научни работници, музейни и библиотечни специалисти. Научен ръководител на конференцията е  чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев.

 

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design