Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

В УМБАЛ „КАНЕВ“ ОТБЕЛЯЗАХА БАБИНДЕН

неделя 21 януари 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров беше част от тържественото честване на Деня на родилната помощ в Акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ „Канев“.

В приветствието си към началника на отделението по гинекология д-р Георги Хубчев г-н Григоров изрази задоволство, че за първи път присъства на празника в Русенската болница. Той отправи благопожелания и към целия колектив на отделението, като подчерта, че раждането на дете е изключително благородна кауза, а хората, които помагат това да се случи са призвани по душа.

След като беше спазена традицията с ритуалното измиване на ръцете на шефа на отделението, областният управител подари кърпа, сапун и букет на старшата акушерка Галя Добрикова, а на д-р Хубчев кърпа и сапун. Също така г-н Григоров връчи и поздравителен адрес на д-р Хубчев, в който се казва:

„…Делото Ви, отдадено на благородната кауза първи да посрещнеш новия живот, е достойно за уважение и възхищение! Вярвам, че именно професионализмът, отдадеността и упоритият труд са в основата на постигнатото от Вас и колегите Ви!

Честит празник и бъдете горди от възможността да работите в първата гражданска болница на България!“

Сред официалните гости бяха още народният представител от 19-ти МИР г-н Пенчо Милков, председателят на Общински съвет Русе чл.-кор. проф. дтн. инж. Христо Белоев, началникът на отдел „Обществено здраве“ в община Русе г-жа Катя Петрова, председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика и дългогодишен акушер-гинеколог д-р Теодора Константинова, ректорът на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева, изпълнителният директор на УМБАЛ „Канев“ д-р Иван Стоянов и други.

През изминалата 2017-та година в АГ комплекса са проплакали 1418 деца, а от началото на годината до днес 71. Tочно днес на Бабинден са се родили двойка близнаци и до края на деня са предвидени още 4 раждания.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design