Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ВАЛЕНТИН КОЛЕВ И СВИЛЕН ИВАНОВ СЕ СРЕЩНАХА С ЕКИП ГРАЖДАНСКИ ДЕЙНОСТИ, УЧАСТВАЩИ В „SABER GUARDIAN 2017“

сряда 19 юли 2017

Днес, 19.07.2017 г., заместник областните управители на област Русе г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов се срещнаха с представители на екип Граждански дейности, участващи в „SABER GUARDIAN 2017“.

По време на срещата двете страни споделиха своите наблюдения от преминаването през Русе на колони от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните сили на САЩ в Европа, както и представянето на американски и български бойни машини, част от техниката, включена в многонационалното учение на НАТО „SABER GUARDIAN 2017“.

Гостите от САЩ изразиха своето задоволство за подкрепата, координацията и съдействието, което са получили от страна на Българската армия, държавната и местна власт за безпроблемното протичане на събитието.

Заместник областните управители благодариха за добрата оценка, която е атестат за свършената организация от наша страна. Акцентираха още, че подобно мащабно събитие за региона ни се провежда за първи път и именно добрата координация и взаимодействие са предпоставка за успеха му.

Те не пропуснаха да отбележат, че предварителната информираност и подготовката на обществеността при провеждането на подобен тип мероприятия и в бъдеще е важно условие. Това е обусловено само и единствено с цел спокойствие на гражданите. В тази връзка, настоятелно беше поставено искането съответния отговорен екип да предоставя предварителна информация не само за преминаването, а и за евентуален престой на територията на областта, включваща мястото и времетраенето.

Забележка: Американските сили, ще се придвижват през територията на България до 23 юли и ще вземат участие в съвместните тренировки на учебен полигон „Ново село“ и база „Безмер“, в рамките на многонационалното учение SABER GUARDIAN 2017.

 

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design