Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ЧЕСТВАТ 139 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ

понеделник 06 август 2018

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев прие днес в Областна администрация Русе контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили по повод 139 години от създаването им. В срещата взеха участие още капитан II ранг Райна Пенчева, за началник на Канцеларията на командира на ВМС и подполковник Димитър Титев главен експерт за връзки с обществеността в Канцеларията на контраадмирала.

По традиция, празникът  на флота се отбелязва именно в Русе, където се поставя неговото начало.

Г-н Колев изрази своето задоволство, че от нашия град по право започват честванията на тази знакова годишнина, свързана с българското морячество и съхраняването на морските традиции. Той връчи поздравителен адрес от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, в който се казва: „Продължавайте с достойнство и чест да защитавате българската акватория и да браните суверенитета на страната ни в морските й пространства! Съхранявайте и предавайте на идните поколения родолюбието, отдадеността, морала, честта, куража, мъжеството и професионализма, присъщи на българския войн!“.

Заместник областният управител присъства и на награждаването на военнослужещи от ВМС, както и в съвместна пресконференция за представители на медиите. Областна управа получи от контраадмирал Петев Военноморски флаг на Република България „С пожелание за попътен вятър и седем фута под кила!“.  

По-късно ще се състои военен ритуал по полагане на венци и цветя на Паметника на моряка, както и тържествена церемония по отбелязване на 139-та годишнина от ВМС на централния площад пред Общината.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design