Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ВТОРО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ МАРАТОН РУСЕ – ГЮРГЕВО

събота 16 септември 2017

Днес от 11:00 часа пред Съдебната палата на Русе беше даден за втори пореден път старта на международното бягане на Свободния дух „Русе – Гюргево“. Събитието е уникално, тъй като се провежда на територията на две държави – България и Румъния, а всеки от участниците трябва да пробяга 15-те км. между центровете на градовете Русе и Гюргево. Уастваха повече от 200 състезатели от 11 държави в т.ч. от България, Румъния, Италия, Франция, Кения, Мароко и др.

Сред официалните гости бяха главният секретар на Министерството на младежта и спорта г-н Асен Марков, основните организатори лекоатлетите г-жа Анелия Нунева и г-н Евгени Игнатов, областният управител на област Русе г-н Галин Григоров, заместник областните управители г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов, народният представител от 19-ти МИР г-н Пламен Нунев, множество жители и гости на града.

В каря на маратона в гр. Гюргево г-н Свилен Иванов награди победителката в категория жени до 50 годишна възраст г-жа Николета Джордан.

Събитието се организира от Спортен лекоатлетически клуб „Дунав“, гр. Русе и Община Русе. То е включено в календара на Европейската федерация по лека атлетика.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design