Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

УЧЕНИЦИТЕ ОТ 5 ДО 12 КЛАС В ОБЛАСТ РУСЕ ПРЕМИНАВАТ НА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ДО 20 НОЕМВРИ

сряда 11 ноември 2020

От утре до 20 ноември включително се преустановяват всички присъствени учебни занятия за учениците от 5 до 12 клас в област Русе. Това заяви временно изпълняващия длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб Свилен Иванов след приключилото преди минути заседание на Щаба. Спешното заседание беше свикано от Свилен Иванов поради рекордния брой заболели за изминалото денонощие, натиска върху здравната система, както и поради опасенията, че заболелите са още повече от обявеното.

Също така се дава възможност на кметовете на общините при високи или повишаващи се стойности на заразените лица в детските градини със заповед да определят за период не по-дълъг от три седмици временно неприлагане на принципа на задължителност на посещение в общината или населено място до подобряване на епидемичната ситуация. Необходимо е да се уточни, че споменатият принцип на задължителност на посещение касае предучилищното образование.

Също така временно изпълняващият длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб Свилен Иванов обяви, че общата заболеваемост от коронавирус сред учениците и педагогическия персонал в региона е приблизително 10%. Около 4% са болните или поставените под карантина като контактни преподаватели.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design