Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

УТРЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВА НА РАЙОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

четвъртък 13 май 2021

Консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе за предстоящите на 11 юли тази година избори за народни представители ще се проведат утре (14 май).

Консултациите ще се състоят в петък от 11.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе. Те ще бъдат водени от областния управител Галин Григоров и главния секретар Симеон Иванов.

За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции в 45-то Народно събрание. В консултациите могат да участват и други партии, които не са парламентарно представени.

Представителите на съответните политически партии и коалиции следва да депозират преди това необходимите документи съгласно Решение №5-НС от 12.05.2021 г. на Централната избирателна комисия. Предложените лица трябва да отговарят на изискванията на Изборния кодекс.

Консултациите ще се проведат в условия на публичност и откритост с присъствие на граждани и медии според капацитета на залата и при спазване на противоепидемичните мерки. 

Припомняме, че назначаването на Районната избирателна комисия става от Централната избирателна комисия след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава съответната Районна избирателна комисия за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 21.05.2021 г. включително.

Пълният текст на обявлението на областния управител може да бъде прочетен на следния линк: https://www.ruse.bg/obyavlenie-otnosno-konsultacii-za-naznachavane-na-raionna-izbiratelna-komisiya-ruse-za-proizvejdane-na-izborite-za-narodni-predstaviteli-nasrocheni-za-11-yuli-2021-godina.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design